Magosz traktor

Híreink

Az alábbi cikkekben szakmai érdekességeket, híreket olvashat

GAZDASSZONY ÉS IFJÚ GAZDA SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ! A VIDÉKI NŐKET ÜNNEPELJÜK!

Október 15-én (szombaton) Hajdúnánáson, Kendereskertben sajtótájékoztatót tartott a MAGOSZ a vidéki nők nemzetközi napja alkalmából. Az eseményen felszólalalt Nagyné Legény Ildikó, a MAGOSZ Országos Gazdasszony Tagozatának új elnöke is, aki kiemelte, hogy támogatni kell a nőket, hogy méltó szerepet tudjanak vállalni a hazai agráriumban, továbbá arra kérte a nőket, hogy a hagyományokat megtartva éljenek és tevékenykedjenek, de a 21. századi elvárásokat sem hagyják figyelmen kívül. Felhívták az érdeklődők figyelmét az október 21-én (pénteken) megrendezésre kerülő konferenciára, ahol sor kerül a

ITT AZ ÚJABB GAZDAKÖRÜNK: MEGALAKULT AZ ALPOKALJA GAZDAKÖR!

A gazdák nyitottak az együttműködésre és a naprakész információkra. Ezúttal Győr-Moson-Sopron megyében alakult egy újabb gazdakörünk. Elnöke Vissi Kelemen Andrea lövői gazdasszony, aki családi gazdaságát vezeti férjével. Sok sikert a gazdakör működéséhez!

30 éves a Mórahalmi Gazdakör

Október 15-én (szombaton) délután tartották a Mórahalmi Gazdakör ünnepi közgyűlését. Az ünnepi szentmise után beszédet mondott Vass Antal, a mórahalmi gazdakör elnöke, valamint Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke. Az ünnepségen visszaemlékeztek a gazdakör 30 évvel ezelőtti indulására, emlékplakettek átadására is sor került, továbbá elhelyezték a gazdakör zászlóján a támogató civil szervezetek emlékszalagjait.  

MEGJELENT A RENDELET: ENNYI PÉNZ FIZETHETŐ KI ELŐLEGKÉNT!

Tegnap éjszaka megjelent a 33/2022. (X. 14.) AM rendelet, mely a támogatások előlegének kifizethető összegét határozza meg. A 2022. október 17. napjától kifizethető előleg mértéke hektáronként: Területalapú támogatás: legfeljebb 42 355 Ft. Zöldítés: legfeljebb 23 272 Ft. Fiatal mg-i termelők 1. pilléres támogatása: legfeljebb 20 066 Ft.