Magosz traktor

Híreink

Az alábbi cikkekben szakmai érdekességeket, híreket olvashat

GAZDASSZONYOK AZ ORSZÁG MINDEN MEGYÉJÉBŐL!

Az ország minden megyéjéből érkeztek a gazdasszonyaink, hogy egyeztessünk a következő időszak feladatairól. Nyárig mindenhol megalakul a Gazdasszony Tagozatunk megyei szervezete. Várjuk a gazdasszonyokat!

GABONAPIAC: MEG KELL NYITNI AZ UNIÓS KRÍZISALAPOT!

A szigorú ellenőrzések mellett arra is szükség van, hogy a 450 millió eurós uniós mezőgazdasági tartalékot is megnyissák a gazdák számára – mondta Jakab István az M1 műsorában. Magyarország a V4-es államokkal és Romániával illetve Bulgáriával komoly nyomás alá helyezi az Európai Bizottságot a tartalék megnyitása érdekében. Továbbá, kontroll alá kell vonni, hogy mennyi ukrán áru (gabona, hús, liszt stb.) érkezett be eddig az országba.

MÁR 50.000 ALÁÍRÁS A FÖLDADÓ KIVETÉSE ELLEN!

Nem állunk meg, folytatjuk az aláírásgyűjtést! Már több mint 50 ezren írták alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ )kezdeményezését a földadó bevezetése ellen. Márki-Zay Péter földadóval sújtja a gazdákat Hódmezővásárhelyen, és más baloldali települések ugyanezt tervezik. Mindezzel a magyar gazdákat sarcolják meg, ráadásul az évszázad legsúlyosabb aszályát követően. A földadó az élelmiszerek drágulását is okozhatja, a következmények tehát mindenkit érintenének, a legszegényebbeket is. A válságkezelés nem lehet kárára a gazdáknak, Magyarország Kormánya

GAZDAFÓRUM: FOKOZOTT ELLENŐRZÉSEK A GABONAPIACON!

A Bács-Kiskun vármegyei Kalocsán tartottunk gazdafórumot. A fórum egyik kiemelt témája volt a gabonapiaci helyzet. Jakab István, a MAGOSZ elnöke elmondta: Szigorú és fokozott minőségi ellenőrzéseket kell végezni az ukrán termékekre, nem csak a beérkező árukra, hanem a már betárolt tételekre is! Ukrajnában számos olyan növényvédőszert és egyéb anyagot használnak, amelyek az Unióban már évtizedek óta tiltólistán szerepelnek, nem is beszélve arról, hogy Ukrajnában engedélyezett a génmódosított növények termesztése is. Emiatt is folyamatos egyeztetésben vagyunk az Agrárminisztériummal.