Magosz traktor
2024.05.17.

AGRÁRDIGITALIZÁCIÓ HARMADSZOR IS ‘NÁNÁSON

A Hajdú- Bihar Megyei Ifjú Gazda Gazdakör és Gazdasszonyok összefogásában ismét szakmai fórum került megszervezésre. Boros-Forrai Valéria elnök asszony és Szigeti Szabolcs elnök úr újabb elődásokkal, témákkal és gyakorlati eszközökkel is készültek az érdeklődők számára.
A fórumot Nagyné Legény Ildikó, az országos Gazdasszony Tagozat elnöke nyitotta meg. Az esemény résztvevőit Tibor Szólláth Hajdúnánás polgármestere és Vivien Horváth a Magyarok Kenyere programvezetője köszöntötték.
Előadást tartott Csigó György (Sencrop), mely során bemutatta az öntözésmenedzsment, a levélanalízis és talajszenzor eszközeit. Pék Zoltán (MATE) a zöldség-gyümölcs ágazatban elérhető precíziós megoldásokat mutatta be, kiemelve az egyetemen elérhető kutatásokat, a távirányítású szabályozás lehetőségeit. Göbölyös Károly (MAGOSZ) az Agrár-EDIH projektet ismertette, valamint a pályázati lehetőségekről, a kap.gov.hu oldal fontosságáról beszélt, felhívva a figyelmet a május 20-ai könyvelési zárás és üzleti tervek ellenőrzésének fontosságára. Dr. Varga Zsófia (ELTE) a távérzékelési rendszereket ismertette nemcsak szóban, de a helyszínen gyakorlati bemutatóra is lehetőség nyílt.
Facebook
Twitter
LinkedIn