Magosz traktor
2022.10.17.

ADOMÁNYOZÁS ÁGOTAFALVÁN

Gáspár Ferenc a NAK megyei elnöke köszöntőjében megköszönte a megyei adományozók nagylelkű felajánlását, hogy idén sem feledkeztek meg a rászorulókról. Kielemte, hogy külön öröm, hogy a lisztet – a megyében az idei harmadik adományozó esemény keretében – személyesen adhatjuk át a gyerekeknek.
Salacz László képviselő úr beszédében kiemelte, hogy a gyermekek és a föld, a gazdálkodók a megmaradásunk záloga, melyet kivánlóan egyesít a Magyarok Kenyere program, melynek folytatásához erőt és kitartást kívánt.
Jakab István az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke a gyermekek előadását követően kiemelte, hogy ha valakiben nem lenne elég erő vagy hit, hogy segítsen, csak végig kell nézni az ifjú tehetségeken. Egy ilyen műsor után fogalmazódik meg igazán az emberben, hogy igen, van értelme! Igen, kell segíteni, értekeket menteni, ez a jövő! Ma különösen nagy dolog a hagyományok tisztelete, annak átadása a jövő generációjának. Ez az intézmény pedig ebben élen jár. Hálás szívvel hoztuk ma az adományt és egyben mondunk köszönetet a gazdáknak.
Pálinkásné Balogi Beáta lelkész asszony és Vass Huba esperes úr a kenyér jelentőségét idézve áldották meg az adományt. Lelkész Asszony kiemelte: a kenyér az emberiség életében mindenkor jelen volt. Élelem, de egyben jelkép is, ami mindenkor szükséges. Nemcsak betevő falat, hanem az emberi élet jelképe. Ahogy az imádságban is szerepel, Isten meg tudja adni a mindennapit, és hisszük, hogy megadja holnap is. Csak kérnünk kell, a tanítása szerint.
Kothencz János főigazgató úr záró beszédében Szent Ágostont idézte, aki olyan kegyelemtant képviselt, amely ma az intézmény növendékeinek útmutatása is: minden emberben van egy természetes jó. A mai adományozás pedig ennek a jóságnak a legkifejezőbb eszköze, ami már évek óta nagy segítség a szervezet közel 10000-es lélekszámú közössége számára.
Az adományozás fényét a gyermekek műsora: Szabó Virág Erzsébet szavalása, Kothencz Bertalan, Tóth Róza Emma és Monoczki Áron népi tánca színesítették.
Az eseményen liszt adományban részesült: a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, a Szabadszállási Református Egyházközség és a Dunavecsei Római Katolikus Egyházközség.
Facebook
Twitter
LinkedIn