Magosz traktor
2022.07.08.

AGRÁRKAMARAI KÜLDÖTTGYŰLÉS: A GAZDÁK EZUTÁN IS SZÁMÍTHATNAK A KORMÁNYRA!

Orbán Viktor a NAK országos küldöttgyűlésén elmondta: A MAGOSZ régi szövetséges, eddig is számíthattak egymásra.
Magyarország miniszterelnöke kiemelten szólt az öntözésről is: minden eszközzel arra kell törekedni, hogy növeljük az öntözhető területek arányát.
A kihívások kapcsán úgy vélekedett: komoly válsággal néz szembe a világ, de a gazdák eddig is számíthattak a nemzeti kormányra és ez így lesz ezután is.
Jakab István, a MAGOSZ elnöke elmondta: Rendkívüli kihívások sorával találjuk szembe magunkat, amelyek rendkívüli megoldásokat követelnek.
A Dunától keletre súlyos aszály tombol, mára oda jutottunk, hogy biztonsággal ma már csak öntözött körülmények között tudunk termelni.
Ezért fontos a vízvisszatartás, a medertározás a folyók duzzasztásával, a víztározók létesítése és a meglévő csatornahálózatok és az azokon lévő műtárgyak rendbetétele.
Győrffy Balázs, a NAK újból megválasztott elnöke kiemelte: Az erős Magyarországnak alappillére az erős agrárium.
Növelni kell a termelés hatékonyságát, amihez beruházások, fejlesztések szükségesek.
Ehhez azonban szükségünk van a magyar kormány támogatására, amelyet eddig is élveztünk, és bízunk benne, hogy az elkövetkezőkben is így lesz.
Beszédében Győrffy Balázs is kitért az öntözésre, hangsúlyozva, hogy Magyarországnak mezőgazdaság központú vízgazdálkodásra van szüksége.
Facebook
Twitter
LinkedIn