Magosz traktor
2021.10.12.

Az aratáshoz vetni kell – Ifjú gazdák az agrárium szolgálatában

Az elmúlt hetekben is nagy volt a pezsgés a fiatal gazdák háza táján. Az őszi betakarítási időszak véget ért és a fejlemények tükrében többszörösen elégedettek lehetünk. Beérni látszik szervezetünk azon törekvése, mely szerint a fiatalabb generáció bevonása a döntéshozatalba és a szakmai munkába nem csak szervezetünk érdekeit, hanem az ágazat jövőjének előmozdítását is szolgálja.

E-szemléletmód mentén alakult meg a Veszprém megyei MAGOSZ ifjú gazdaköre mintegy 40 elkötelezett fiatal mezőgazdásszal és borásszal szeptember 27.-én. Elnöke Varga Dávid nyárádi termelő, akinek célkitűzése a precíziós technológiák bevezetése a mezőgazdaságba. A megyei szervezet elnökségben a borászoktól a szántóföldi növénytermesztőkig sok képzett fiatal képviselteti magát, így a szakmai szempontok figyelembevétele széles körben biztosított.

Az ifjú gazdálkodók elméleti tudásának bővítése mellett a gyakorlatban is törekszünk a tudásmegosztásra. Október elsején az Ifjú Gazdák Zala Megyei Gazdaköre Közgyűlésének keretében Jakab István MAGOSZ elnök és Cseh Tibor főtitkár urak előadásai után Ács Norbert ifjú gazda kalauzolta el a fiatalokat gazdaságába, ahol új technológiákkal ismerkedhettek meg az érdeklődők. E- sikeres programok természetesen az ország minden részén megrendezésre kerülnek: Gazdaságlátogatás során szerzett új ismeretekkel október másodikán a Nógrád megyei MAGOSZ ifjú gazdálkodói is gyarapodhattak.

Facebook
Twitter
LinkedIn