Magosz traktor
2022.08.09.

Búzagyűjtő nap és Kenyérünnep, Jásztelken.

Ebben az évben a jászsági település volt az egyik házigazdája – Kunhegyes mellett – a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programnak megyében. A Jászságból 178 gazdálkodó több, mint 106.000 kg búzaadományt ajánlott fel a rászorulók megsegítésére.
„…. felborult világrend ellenére a gazdák Jász-Nagykun-Szolnok megyében minden eddiginél nagyobb számban csatlakoztak a karitatív programhoz” – emelte ki megnyitó beszédében Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke.
Az eseményen Tóth Nóra, a házigazda település polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Emlékeztetett, hogy Jásztelek évek óta a búzagyűjtés központja, a környékbeli gazdák ide hozzák felajánlásaikat és adják át a rászorulók részére.
Az összefogás fontosságát hangsúlyozta Pócs János, a térség országgyűlési képviselője is.
„Az új kihívások új lehetőségeket jelentenek. Soha nem látott összefogásra van szükség a nehéz időkben.”
Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke úgy fogalmazott: „minden nehézség ellenére ünnep ez a mai nap a lelkünkben, mert együtt vagyunk, van hitünk, erőnk és kitartásunk.”
Az adományokból egy jelképes mennyiséget fogaton gördítettek be a helyszínre, majd ezt egy nagy dézsába öntötték a települések képviselői. A búzát Ivancsó István esperesplébános szentelte meg.
Az ünnepségen Magyarok Kenyere elismerésben Szűcs Márton, Kovács Józsefné, ifj. Nagy Mihály, ifj. Darázs István és Terjéki Balázs gazdálkodók részesültek.
Jövőre Nagykörű lesz a jótékonysági program egyik megyei házigazdája. A rendezés jogát jelképező péklapátot Ivanics Balázs, a NAK megyei alelnöke adta át Túri Tibornak, Nagykörű polgármesterének.
Az ünnepséget kulturális műsor színesítette, melyben közreműködtek a helyi óvodások, a Jásztánc Alapítvány néptáncosai, az Akácvirág Népdalkör, valamint Kerekesné Vas Mária és Balogh József
Facebook
Twitter
LinkedIn