Magosz traktor
2023.12.21.

Együttműködési megállapodást kötött egymással a MAGOSZ és a FIDELITAS

Együttműködési megállapodást kötött egymással a MAGOSZ és a FIDELITAS, a megállapodáshoz csatlakozott a MAGOSZ Gazdasszony Tagozata illetve Ifjú Gazda Tagozata is. A Felek kihangsúlyozták, hogy együttműködésük már hosszabb időre nyúlik vissza, melyet a jövőben is tovább kívánnak folytatni, ennek érdekében pedig írásos formában is megerősítik összefogásukat.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke beszédében kiemelte, hogy komoly kihívások előtt állnak a gazdálkodók, ezért még inkább felértékelődik az összefogás jelentősége. Folyamatos építkezés van a MAGOSZ-ban, minden vármegyében megalakítottuk a Gazdasszony Tagozat illetve az Ifjú Gazda Tagozat területi szervezeteit is és most megerősítettük a FIDELITAS-szal való együttműködésünket is. Ahhoz, hogy legyen a gazdálkodóknak, a családoknak jövő, lehetőség, ahhoz fontos az összefogás. A FIDELITAS hozza a politikát, mi azonos érvek mentén a szakmát.

Farkas Dániel, a FIDELITAS elnöke felszólalásában kihangsúlyozta, hogy a FIDELITAS és a MAGOSZ céljai azonosak, hiszen mindkét szervezet kiemelten fontosnak tartja az anyaországi és a határon túl élő magyar fiatalok képviseletét és támogatását. Óriási erő van a fiatal gazdák együttműködésében, akik sok esetben már mindkét szervezetben szerepet vállalnak. Számítunk rájuk a vidéki értékek megőrzésében és a magyar érdekek hatékony európai képviseletében is!

Nagyné Legény Ildikó, a MAGOSZ Gazdasszony Tagozatának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdasszonyok erős támaszai a családi gazdaságoknak mind érzelmi, mind szakmai értelemben. Egyedülálló, hogy a MAGOSZ országos szinten megszervezte a gazdasszonyok érdekképviseletét, akik sok esetben már eddig is tagjai voltak a gazdaköröknek, de most együtt még hangsúlyosabban tudják képviselni a vidéki értékeket és még jobban rá tudják irányítani a figyelmet a hagyományok megőrzésére.

Kálmánczi Miklós, a FIDELITAS alelnöke beszédében kiemelte, hogy a szomszédunkban dúló háború kitörése és az arra adott hibás Európai Uniós szankciók, valamint a balliberális média által terjesztett propaganda és a külföldről finanszírozott dollárbaloldal egyre inkább igyekszik szétzilálni a családokat, a gazdaságunkat, társadalmunkat, veszélybe sodorta értékeinket, ezért a szövetségünk megerősítése minden eddiginél fontosabb cél. Vidéki politikusként ezt képviseljük a mindennapi munkánk során is.

Papp Zsolt György, a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozatának elnöke köszöntőjében elmondta: a FIDELITAS-szal régóta szoros együttműködésben dolgozunk, hiszen a tagságunk érdekei is azonosak. Kölcsönösen segítjük egymást munkáját mind társadalmi, mind szakmai téren, hiszen kulcsfontosságú, hogy a gazdálkodók minden információt a lehető leggyorsabban megkapjanak a munkájukhoz.

A MAGOSZ és a FIDELITAS tehát együttműködnek és kölcsönösen segítik egymást a fiatalok tájékoztatásában, lehetőségeik megismertetésében. Közös cél, hogy a fiatalok Magyarországon tervezzék a jövőjüket, itthon alapítsanak családot és helyben találják meg a számításaikat.

Facebook
Twitter
LinkedIn