Magosz traktor
2024.03.26.

FARM MENEDZSMENT, AGRÁR FINANSZÍROZÁS, VP PÁLYÁZATOK – SZOLNOK

A vármegyei NAK igazgatóságán gyűltek össze a gazdálkodók a vármegyei ifjú gazda kör szervezésében megvalósult digitális szakmai fórumon, melyen számos fontos téma is az asztalra került. Az eseményen Hubai Imre Csaba vármegyei elnök és Franyik Ferenc, ifjú gazda elnök köszöntötték a résztvevőket.
Göbölyös Károly (MAGOSZ) az adatrögzítés fontosságáról, az Agrár-EDIH programról, a digitalizációban rejlő lehetőségekről számolt be. Dr. Balla István (MATE) a precíziós növénytermesztés gyakorlatáról, technológiai lehetőségeiről, az elkerülendő hibákról, valamint a talajművelés megoldásairól tartott előadást. Dr. Dobos Endre (ME) a talajerőgazdálkodásról, a művelési hibákról, valamint a szerkezetesség és a rizoszféra szerepéről is beszélt.
Hably Nándorné (OTP) az agrárfinanszírozási lehetőségekről, a kisvállalkozók számára elérhető agrárspecifikus megoldásokról, valamint a hitelezésről tartott tájékoztatást, végül Tótáné Lajkó Éva, a körzet fő falugazdásza az agrártámogatások feltételeinek változásáról, a TMR-ről, az AÖP-ről, az ellenőrzésekről és a Közös Agrárpolitika feltételeiről beszélt.
A rendezvény a Digitális Agrárakadémia Plusz program keretében valósult meg.
Facebook
Twitter
LinkedIn