Magosz traktor
2022.11.29.

GAZDAFÓRUM AZ UNIÓS TÁMOGATÁSOKRÓL!

November 26-án (szombaton) került megrendezésre a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program megyei zárórendezvénye Kisvárdán, a II. András-napi Pálinkamustra és Disznóvágás keretében.
Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke köszöntőjében méltatta a programot és felidézte, hogy a 10 évvel ezelőtti indulásakor az akkori 10 tonna adomány mára 1000 tonnává nőtte ki magát. Megköszönte a megyeieknek azt a támogatást, amire most a szomszédunkban dúló háború miatt még inkább szükség van.
Sor került a adománylevelek átadására is, amelyet azon szervezetek kaptak, akik az összegyűlt lisztadományból részesülnek. Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke kiemelte, hogy idén 25 tonna adományt sikerült a megyének összegyűjtenie.
A gazdafórumon Nagy István agrárminiszter többek között arról informálta az érdeklődőket, hogy a 2023– 2027-es ciklusban több mint 5300 milliárd forintból újulhat meg a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, a forrásokból pedig a kis, a közepes és a legnagyobb gazdaságokat is támogatják majd. „A hazai élelmiszerellátás biztonsága érdekében a specializációnak nagyobb hangsúlyt kell kapnia. Gondolok itt a demecseri és a kisvárdai káposztatermesztésre, a gávavencsellői burgonyára, a penyigei szilvára vagy a szabolcsi almára” – hangzott el az agrárminiszter tájékoztatása.
Fotó: Sipeki Péter
Facebook
Twitter
LinkedIn