Magosz traktor
2024.05.11.

ISMÉT SOMOGY, ISMÉT DIGITALIZÁCIÓ

A Digitális Agrárakadémia Plusz fórumsorozat kaposvári állomásán a MAGOSZ Ifjú Gazdák Somogy Megyei Gazdakörének elnöke, Bodrogi Vazul, valamint a NAK és a MAGOSZ vármegyei elnöke, Madarász Zoltán köszöntötték a résztvevő termelőket.
Elsőként Dr. Kulmány István Mihály (SZE) intézetigazgatója beszélt a digitalizáció előnyeiről, a térinformatika gyakorlati jelentőségéről. Bemutatta a hozammérésnél elkövetett hibákat és beszélt azok javításáról, majd részletezte a helyes gyakorlati megoldásokat is, amiket a gazdálkodók alkalmazhatnak a saját termelési rendszereikben is.
Másodikként a „Digitális kihívások és megoldási lehetőségeik” címmel adott elő Varga Barnabás gazdálkodó, a MAGOSZ Vas Megyei Ifjú Gazdák Gazdakör elnöke. Egy csornai gazdálkodó példáján mutatta be a megtérülés számítás értelmét és hasznát, majd kitért a drónos felmérésekből levonható következtetésekre, a vadkár drónnal történő meghatározására, továbbá a mezőgazdasági technológia evolúciójára, ezen belül részletesebben a Smart Farming szakaszra.
Harmadikként Laczikó Tamás, a Greenman Kft. agrármérnöke beszélt a mikrobiológia működéséről a „Probiotikus megoldások a növénytermesztésben” című előadásában. A szakember a mikroorganizmusok hatásmechanizmusáról, a szerves anyagok lebomlásának útjairól, az AÖP program helyes használatáról, valamint a baktériumkészítmények előnyeiről beszélt részletesebben.
További állomásokkal készülünk és várunk! Részletek a DAA+ fórumok helyszíneiről és eseményeiről ide kattintva lehet többet megtudni:
Facebook
Twitter
LinkedIn