Magosz traktor
2024.03.11.

ISMÉT TELTHÁZAS AGRÁRFÓRUM KONDOROSON

Folytatódik az új Közös Agrárpolitika (KAP) fórumsorozata, azzal a céllal, hogy a gazdák a lehető legjobb döntést tudják meghozni a támogatások minél hatékonyabb felhasználása érdekében.
A mai napon Kondoroson Kozsuch Kornél vármegyei elnök köszöntötte a résztvevőket, majd Nagy Attila az AM főosztályvezetője a VP-s pályázatokról, dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára a gazdaságátadásról és a gazdákat érintő legfontosabb jogi aktualitásokról tartottak előadást. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke „Fordulat előtt Európa agrárgazdasága: kihívások, döntések és válaszok” címmel számolt be az agárpolitikai aktualitásokról.
A rendezvény zárásaként a Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdaköre tagjai Béla Prohászka Venesz-díjas mesterszakács közreműködésével látványfőzés keretében – a böjt jegyében – tojásos galuskával vendégelték meg a résztvevőket, a Hölgyeknek ehető virágot helyeztek el az ételen nőnap alkalmából.
A főzés egyik fő alapanyaga a Magyarok Kenyere Program keretében, Békés vármegyei gazdálkodók által adományozott búzából őrölt liszt volt.
Facebook
Twitter
LinkedIn