Magosz traktor
2021.10.12.

Megtartották a Magyarok Kenyere Fejér megyei adományozó napját

 

Idén is megtartották az immár tizenegyedik éve töretlen lelkesedéssel zajló Magyarok Kenyere Program megyei adományozó napját Székesfehérvár Megyei Jogú Város Megyeházának Címertermében szeptember 27-én, hétfőn. Az esemény résztvevői nem csak a közös sikert ünnepelték meg, hanem hálájukat és köszönetünket is kifejezték a megye példát mutató adományozóinak és felajánlóinak. Az idei kedvezményezetteknek a jelképes lisztadományokat Jakab István úr, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke és Dr. Molnár Krisztián a Fejér megyei Közgyűlés elnöke adta át.

A Magyar Örökség Díjas program ez évben is beváltotta célját, a búzatermésből bőven jutott a rászorulóknak. A járványveszély miatt kevesebb összejövetellel, kevesebb ünnepléssel, kicsit csendesebben, de a gazdák teljesítették a vállalt feladatukat, elvetették a kenyérre való gabonát, learatták a búzát, megőrölték a lisztet. Köszönjük nekik, hogy idén még több magyar gyermeknek, családnak segíthetünk!

Fejér megyei kedvezményezettek:

Alap Községért Egyesület, az eseményen képviselte: Takács Istvánné; Alcsútdoboz Községért Alapítvány, képviselte Tóth Erika polgármester asszony; Etyek alpolgármestere, Tátrai Tamás úr; Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház képviseletében Dr. Bucsi László főigazgató úr; Gánt társadalmi szervezetének képviselője, Bőke Béla úr; Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Közép-Dunántúli Régió, képviselte Kerémi Tibor úr; Magyar Vöröskereszt Fejér megyei Szervezete, képviselte: Szűcsné Szigeti Hedvig igazgató asszony ;A Pázmándi Óvoda Gyermekeiért Alapítvány;  A Sárrét Kistáj Önkormányzati Társulás, képviselte Szabó Ildikó polgármester asszony Szabadbattyánból; Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér megyei Kirendeltségét képviselte Horváthné Dr. Vörös Ágnes igazgató asszony.

Facebook
Twitter
LinkedIn