Magosz traktor
2021.10.12.

Neves amerikai szakemberrel folytatott megbeszélést Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke

 

Jakab István úr szeptember 30.-án az Országházban folytatott megbeszélést Aurelia Skipwith asszonnyal, az US Forest and Wildlife Service volt vezetőjével, aki az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021 szervezőinek meghívására érkezett hazánkba. Aurelia Skipwith amerikai ügyvéd, üzletasszony és biológus, az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálatának (FWS) volt igazgatója.

A Szenátus 2019. december 12-én 52–39-es szavazással választotta igazgatóvá és a Hal- és Vadvédelmi Szolgálat első afro-amerikai vezetőjévé. Skipwith az indianai Indianapolisban született és nőtt fel kilenc testvérével együtt, majd a család Mississippiben telepedett le. Skipwith családjában több gazdálkodó is volt. Skipwith 2003-ban biológus diplomáját a Howard Egyetemen, molekuláris genetika szakirányú diplomáját a Purdue Egyetemen, míg jogi diplomáját a Kentucky Egyetemen szerezte. Igazgatói kinevezése előtt, Skipwith közel három éven át a Belügyminisztériumban a hal-állományért, vadon élő állatokért és a nemzeti parkokért felelős helyettes vezetőként tevékenykedett, ahol a vadak, halak, növények és vizek védelmének és gondozásának biztosításáért volt felelős, nemcsak a nemzeti parkok területén, de a vadon élő állatok egyéb élőhelyein is.

Mint helyettes titkár, Skipwith segédkezett az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata, valamint a Nemzeti Park Szolgálata szakpolitikája tervezésében és szabályozási intézkedéseinek a felügyeletében.

Az egyeztetésen a tárgyaló felek tapasztalatot cseréltek és betekintést nyújtottak egymás számára a másik fél országában honos ágazati környezetbe és az agrárpolitika helyi sajátosságaiba.

Facebook
Twitter
LinkedIn