Magosz traktor
2024.04.26.

SOMOGY VÁRMEGYÉBEN FOLYTATÓDOTT A DAA+ SOROZAT

A MAGOSZ Somogy vármegyei szervezete és a Gazdasszonyok Somogy Vármegyei Gazdaköre szervezésében valósult meg a követlező Somogy vármegyei Digitális Agrárakadémia Plusz fórum, melynek a Rádpuszta-Gasztro Élménybirtok adott otthont.
Madarász Zoltán, a NAK és a MAGOSZ vármegyei elnöke, valamit Winklerné Csehi Mónika gazdasszony elnök köszöntötték a gazdálkodókat.
Dr. Kalocsai Renátó (SZE) egyetemi docens a talajvizsgálati eredmények értelmezéséről tartott előadást, Varga Barnabás (MAGOSZ) a digitalizáció előnyeiről, az AEDIH projekt gazdaságok és szaktanácsadók számára nyújtott lehetőségeiről és az ingyenesen hozzáférhető, a gyakorlatban hasznos szoftverekről (pl: MobilGazda, a Plantnet, a PrecMet, az eGN, a OneSoil, Agromedium) számolt be az érdeklődőknek.
Molnár Péter Zsolt, vármegyei főfalugazdásza zárta az előadói kört, aki az egységes kérelem 2024-es aktualitásairól, a fiatal gazdák támogatásáról, a Területi Monitoring Rendszer és a mobilGazda változásairól, majd a műholdas ellenőrzésekről is beszélt. Szólt a támogatások feltételeinek módosításairól, valamint a feltételességről is, zárásként pedig az Agro-ökológiai program 2024-es változásait sorolta fel.
Facebook
Twitter
LinkedIn