Magosz traktor

Híreink

Az alábbi cikkekben szakmai érdekességeket, híreket olvashat

GAZDATÜNTETÉS! ÚJABB 1 ÉVVEL MEGHOSSZABBÍTANÁK A KORLÁTLAN UKRÁN IMPORTOT!

Az Európai Bizottság minap előterjesztett intézkedése alapján újabb 1 évvel meghosszabbítanák az ukrán élelmiszerek korlátozás nélküli, teljesen szabad behozatalát. Az ellenőrizetlen minőségű, tiltott vegyszerekkel kezelt, GMO-s termékek ugyanis nem csak a fogyasztókra nézve jelenthetnek veszélyt, hanem az uniós mezőgazdaságra is. Ez ellen minden létező eszközzel, a leghatározottabban fellépnek a magyar gazdák! Tiltakozásul az Európai Bizottság döntése ellen gazdademonstrációt szervezünk Záhonyba február 9-én (pénteken) 11 órára. Hajrá magyar gazdák!

KÖNNYÍTÉS A GAZDÁLKODÁSI NAPLÓNÁL!

1. Gazdálkodók legfontosabb tennivalója, hogy a feltöltési kötelezettség keretében az elektronikus gazdálkodási naplót legalább február 15-ig hozzák létre. 2. Azon gazdálkodók növényvédőszer-használattal összefüggő vállalásokat tettek permetezési napló tartalma alapján ellenőrizhető, minden termelő február 15-ig ellenőrizze azon táblái kapcsán a permetezési napló feltöltését. 3. A Nébih a február 15-ig hiányos, vagy nem megfelelően töltött permetezési napló esetén elektronikus üzenetet fog küldeni, amely alapján az abban megjelölt határidőig kiegészíthető lesz az elektronikus gazdálkodási napló permetezési napló része. 4. A támogatásokhoz kapcsolódó szankció

Hivatalos látogatás Szarajevóban

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke január 30-31.-én hivatalos látogatáson vett részt Bosznia-Hercegovinában, Szarajevóban Novák Katalin köztársasági elnök asszony delegációjának tagjaként. A látogatás első napján Bosznia-Hercegovina Államelnökségének tagjaival, továbbá a Minisztertanács elnökével került sor találkozóra. Szerdán pedig ünnepélyes katonai tiszteletadásra is sor került. A delegáció hazautazása előtt bemutatót is megtekinthetett az aknamentesítésről, valamint állománygyűlésre is sor került a misszióban szolgáló magyar kontingens tagjaival.  

GAZDASÁGÁTADÁS: SZÁMOS EGYSZERŰSÍTÉST HOZ A GAZDASÁGÁTADÁSI SZERZŐDÉS!

Várhatóan 2024 nyarán jelenik meg a pályázati kiírás a gazdaságátadási támogatásról. A gazdaságátadási szerződés emellett azonban számos egyszerűsítést is hoz: – átadható lesz a haszonbérleti szerződés is (a bérbeadó jóváhagyása nélkül is) – átszállnak a szerződések, a hatósági engedélyek és a pályázatok is – teljes illetékmentességet biztosítanak a gazdaságátadáshoz – ÁFA szempontból jogutódlásnak minősül a gazdaságátadás. A következő hónapokban minden megyében tartunk majd fórumokat a gazdaságátadásról. Az időpontokról és a helyszínekről a MAGOSZ honlapján is tájékoztatjuk majd az érdeklődőket!