Magosz traktor

Híreink

Az alábbi cikkekben szakmai érdekességeket, híreket olvashat

ADOMÁNYOZÁS ÁGOTAFALVÁN

Gáspár Ferenc a NAK megyei elnöke köszöntőjében megköszönte a megyei adományozók nagylelkű felajánlását, hogy idén sem feledkeztek meg a rászorulókról. Kielemte, hogy külön öröm, hogy a lisztet – a megyében az idei harmadik adományozó esemény keretében – személyesen adhatjuk át a gyerekeknek. Salacz László képviselő úr beszédében kiemelte, hogy a gyermekek és a föld, a gazdálkodók a megmaradásunk záloga, melyet kivánlóan egyesít a Magyarok Kenyere program, melynek folytatásához erőt és kitartást kívánt. Jakab István az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke

MEGJELENT A KORMÁNYHATÁROZAT: TÁMOGATÁS A FELDOLGOZÓIPARI KKV-K ENERGIAKÖLTSÉGEIHEZ!

2022. október 20-2022. december 15. között adhatók be a pályázatok. A pályázatnak két önálló része van: – Az energiaár miatti költségnövekmény kompenzálására lehet beadni kérelmet, maximum a többletkiadások 50 százalékára (a 2021. negyedik negyedévéhez képest történt 2022-es év azonos időszakának energiaár-különbözetéből eredő költségnövekmény kompenzálására) – Az energiahatékonysági beruházások önerejéhez pedig vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe A kedvezményezetti kör: Olyan vállalkozások, melyek a regisztráció benyújtásakor KKV-nak minősülnek, és – amelyek fő tevékenységi köre 2021. december 31. napjától feldolgozóiparba tartozik, vagy

Kocsis Áron lelkészi beiktatása

  október 2-án (vasárnap) Hajdúnánáson került sor Kocsis Áron lelkészi beiktatására. Kocsis Áron református lelkész, 1981-ben született Kazincbarcikán. Feleségével, Kocsis-Kun Anita a Hajdú-Bihar NAK elnöki kabinetvezetőjével közösen nevelik két gyermeküket, Magdát és Kendét. Tanulmányait a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen végezte.   Lelkészi beiktatásán részt vett Jakab István, az Országgyűlés Alelnöke, a MAGOSZ elnöke is. Beiktatásához gratulálunk, további szolgálatára és családjára Isten áldását kívánjuk!  

MAGÁNERDŐSÖK ÉVES NAGYRENDEZVÉNYE VISEGRÁDON

2022. október 1-jén, szombaton tartotta éves nagyrendezvényét a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége Visegrádon. Az eseményen részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke. A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter volt. Az előadások többek között a magán erdőgazdálkodást érintő jogszabályokról, a támogatási konstrukciókról, valamint az erdészeti politikáról és a KAP viszonyáról szóltak. A rendezvényen sor került a Rimler Pál kitüntetések, valamint a MEGOSZ emlékérmek átadására. Rimler Pál díjban részesült Kis Miklós Zsolt, a MAGOSZ országos alelnöke.

Dunaszerdahelyen megrendezésre került a Kárpát-medencei mezőgazdasági támogatási lehetőségekről szóló konferencia

  Szeptember 29-én Dunaszerdahelyen, a Szlovákiai Agrárkamara szervezésében került megrendezésre a Kárpát-medencei mezőgazdasági támogatási lehetőségekről szóló konferencia. A rendezvényen részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke is. A rendezvény fővédnöke a szlovák földművelődési és vidékfejlesztési miniszter, Samuel Vlcan volt. A tanácskozás az egyes országok agrártámogatási rendszeréről szólt, valamint a jövő kihívásainak lehetséges megoldásairól. Patasi Ilona, a Szlovákiai Agrárkamara elnöke kiemelte, hogy a kamara országuk egyik legjelentősebb agrárszervezete, valamint képviselettel rendelkeznek a mezőgazdasággal kapcsolatos ügyek legfelsőbb szintjein is.