Magosz traktor

Híreink

Az alábbi cikkekben szakmai érdekességeket, híreket olvashat

ÚJRA SOMOGY – KAPOSVÁRON IS A DIGITALIZÁCIÓ ÚTJÁN

04.23-án Kaposváron közel 40 gazda részvételével zajlott a Digitális Agrárakadémia Plusz legújabb állomása. Az eseményen Madarász Zoltán vármegyei elnök és Mácsai Ádám a Toponár Környéki Gazdakör elnöke köszöntötték a résztvevőket. Előadást tartott Dr.Centeri Csaba a talajtan gyakorlati ismereteiről, Varga Barnabás (MAGOSZ) a digitális kihívásokra adott válaszokról, szoftveres megoldásokról, majd Molnár Péter Zsolt (NAK) vármegyei főfalugazdász ismertette az egységes kérelem beadásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

SOMOGY VÁRMEGYÉBEN FOLYTATÓDOTT A DAA+ SOROZAT

A MAGOSZ Somogy vármegyei szervezete és a Gazdasszonyok Somogy Vármegyei Gazdaköre szervezésében valósult meg a követlező Somogy vármegyei Digitális Agrárakadémia Plusz fórum, melynek a Rádpuszta-Gasztro Élménybirtok adott otthont. Madarász Zoltán, a NAK és a MAGOSZ vármegyei elnöke, valamit Winklerné Csehi Mónika gazdasszony elnök köszöntötték a gazdálkodókat. Dr. Kalocsai Renátó (SZE) egyetemi docens a talajvizsgálati eredmények értelmezéséről tartott előadást, Varga Barnabás (MAGOSZ) a digitalizáció előnyeiről, az AEDIH projekt gazdaságok és szaktanácsadók számára nyújtott lehetőségeiről és az ingyenesen hozzáférhető, a gyakorlatban hasznos

DIGITALIZÁCIÓ BARANYÁBAN, MÁSODSZOR

Baranya vármegyében második alkalommal adhatott otthont a Digitális Agrárakadémia Plusz fórumsorozatnak a Roth pincészet. Az ifjú gazdák szervezésében megvalósult fórumon 45 gazdálkodó vett részt. A résztvevő gazdákat Rittlinger József vármegyei elnök és Roth Nóra Judit ifjú gazda elnök köszöntötték. Dr. Kulmány István (SZE) az agrárdigitális alapismeretekről tartott bevezető előadást, majd Göbölyös Károly (MAGOSZ) az Agrár-EDIH projektet ismertette, majd a közös agrárpolitika (KAP) felhívásokkal kapcsolatos aktualitásokról tartott tájékoztatást.

KIHAJTÁSI ÜNNEP – HAJDÚNÁNÁS

A gazda a hétvégén sem pihen, kiemelten igaz ez az állattartókra. Tavaszköszöntő ünnepség és hagyományőrző program is volt egyben a szombati, Kendereskert, Hajdúnánás-ban megrendezett kihajtási ünnepség. Az eseményen Jakab István a MAGOSZ elnöke, Tibor Szólláth a NAK vármegyei elnöke és Nagyné Legény Ildikó a gazdasszonyok országos elnöke várták és köszöntötték az érdeklődőket. Kicsiket és nagyokat is interaktív és látványos programelemekkel vártak.